Efter flera mordbrandsförsök på skolan sätter Hebyfastigheter upp kameror. Foto: SVT

Flera försök att elda upp skola: ”Tur att det har upptäckts i tid”

Uppdaterad
Publicerad

Vid flera tillfällen har det börjat brinna på eller i närheten av skolan och förskolan i Heby – vilket rubriceras som försök till mordbrand. Hebyfastigheter sätter nu upp kameraövervakning.

– Förhoppningsvis avskräcker det, säger bolagets vd Stefan Liljebris.

Heby kommun vädjar till föräldrar att prata med sina barn om konsekvenserna av att elda vid skolan, detta efter att det under senaste tiden skett flera mordbrandsförsök i området. Det har bland annat handlat om att sopkärl tagit eld och vid ett tillfälle skadades skolans fasad.

– Det blev sotskador och utrustning smälte, så det var nära att det började brinna i byggnaden, säger Stefan Liljebris.

Värmedetektor en åtgärd

Kommunala bolaget Hebyfastigheter vidtar nu flera åtgärder i form av värmedetektor, kameraövervakning och starkare belysning vid skolan.

– Jag hoppas de som håller på med det här förstår vidden av det, de blir skadeståndskyldiga under lång tid. Det är ingen lek det här, säger Stefan Liljebris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.