Flera inbrott i Bålsta – kan vara samma gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen fick polisen in totalt fem anmälningar om inbrott som inträffat på olika adresser i Bålsta.

– Vi tror att det rör sig om samma gärningsmän, säger Andreas Örth som är RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Det första larmet inkom strax innan klockan tre på tisdagseftermiddagen efter att en granne ska ha sett en man hoppa över ett staket intill ett bostadshus. I samband med detta kallade grannen på polis.

Väl på plats kunde polisen konstatera att det varit inbrott i huset.

Kan vara samma gärningsmän

Men det tar inte slut där, under eftermiddagen fick polisen in ytterligare fyra larm om olika inbrott. Tre av inbrotten inträffade i samma stadsdel i Bålsta. De två andra bostadshusen som blev utsatta för inbrott ligger också nära varandra.

– Det är väldigt anmärkningsvärt. Vi har sett en del likheter gällande brotten och vi tror att det kan röra sig om samma gärningsmän, säger Andreas Örth som är RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Ingen misstänkt

I nuläget har man inte gripit någon misstänkt, men polisen har spärrat av de drabbade områdena och de kommer genomföra en teknisk undersökning så fort som möjligt.

Vad som stulits är fortfarande oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.