Foto: SVT Design

Flera inbrott i Uppsala på bara några timmar

Publicerad

Mellan 17 och 20 på onsdagskvällen har polisen tagit emot flera anmälningar om inbrott i länet. Flertalet av de i Uppsala.

Uppsalapolisen är upptagen av flera anmälningar om inbrott i Enköping och Uppsala.

  • Enköping Gulmåragatan. Anmält inbrott vid 19-tiden. Ska ha skett de senaste timmarna. En eller flera personer har gått in via en altandörr. Polisen har inte  hunnit göra något besök här än.
  • Stenhagsvägen i Uppsala. Skett under dagen. Saknas dator. Vid 20-tiden anmäldes inbrottet.
  • Tiundagatan i Uppsala. Oklart när det skett. Anmäldes vid 17. Gärningsmannen har gått in via en balkongdörr. Rört omkring mycket, enligt anmälaren.
  • Hugo Alvéns väg i Uppsala. Tv-spel har försvunnit. Ska ha skett mellan lunchtid och klockan 18 i kväll. Polisen har varit på plats.
  • Trasthagsvägen i Uppsala. Inbrottet skedde någon gång mellan 06 och 17. Polisen har varit på plats. Anmäldes 18.11. Oklart om tjuvarna fått med sig något.
  • På Stålgatan anmäls ett inbrott klockan 20.42 som bör ha inträffat mellan klockan 17 och 20.30.
  • En gärningsman har brutit upp ett fönster på Lings väg under eftermiddagen, men det är oklart vad som stulits.
  • Under natten var det också inbrott i ett kontor mitt emot polishuset i Uppsala. I det ärendet kunde polisen snabbt gripa en man i 35-årsåldern.

En eller två anmälningar om inbrott per dag är inte ovanligt, enligt Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Region mitt. Men fem stycken under några timmar hör inte till vanligheterna.

– Min uppfattning är att det just nu är mycket inbrott, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Region mitt.

Han har ingen förklaring till varför det skett en ökning den senaste tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer