En man blottade sig i Stadsparken under tisdagseftermiddagen. Foto: SVT

Tre män blottade sig i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen fick polisen in tre anmälningar där tre män blottat sig. Vid två av tillfällena kunde vittnen peka ut männen som nu har förhörts av polis.

Det var vid klockan 15.10 som polisen fick in det första samtalet från ett vittne som sett en man i 70-årsåldern stå och onanera framför sig. Väl på plats kunde anmälaren peka ut mannen som sedan förhördes av polis.

Ännu ett larm om blottning

Cirka 20 minuter senare inom ytterligare ett samtal om en liknande händelse, där en annan man stod och visade upp sitt kön för förbipasserande.

– Vi var där och efterspanade men vi kunde inte hitta den misstänkte, säger Andreas Örth som är RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Vid klockan 16.00 inkom ett tredje larm om en man som stått och onanerat i Stadsparken framför en kvinna. Även här kunde vittnet peka ut den misstänkte som också förhördes.

Tre anmälningar och två misstänkta

Samtliga ärenden har polisanmälts och man har nu upprättat en anmälan om sexuellt ofredande.

– Vi har förhört två män som är misstänkta för brott. Ingen av dem har frihetsberövats, säger Andreas Örth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.