Olyckan på E4:a – föraren kolliderade med mitträcket. Foto: Utryckning Uppsala

Flera olyckor i dåligt väglag i Uppsalatrakten

Uppdaterad
Publicerad

Den som ska ut på vägarna i Uppland den närmaste tiden bör vara extra försiktig. Under söndagen inträffade ett flertal olyckor på grund av halkiga vägbanor.

Snöfallet över Uppland under söndagen ledde till stora problem för länets bilister.

Vid lunchtid tappade en bilförare som färdades norrut på E4:a i höjd med Bärbyleden kontrollen över fördonet. Bilen kolliderade med mitträcket. Föraren ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Fler olyckor

Vid tvåtiden på eftermiddagen inträffade två olyckor kort efter varandra.

På Hemslöjdsvägen i Nåntuna söder om Uppsala sladdade en personbil ned i diket. En person fördes till sjukhus. Personen var vid medvetande när han lastades in i ambulans.

Några minuter senare körde en annan bilförare av vägen vid rondellen på väg 77 nära Knivsta. Det finns inga uppgifter om allvarliga skador.

Snön orsaken

Uppsalapolisen manar allmänheten till att ta det lugnt på vägarna.

– Det är halt därute och läge att ta det försiktigt. När snön lägger sig halvtjockt får man inget grepp med däcken, säger Per Bjurström, vakthavande befäl i regionledningscentralen.

Varning för kommande dagar

Efter en klar natt väntas vädret bli mycket dåligt under måndagen med risk för fortsatta problem i trafiken. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Uppland – och även i Gävleborg, Dalarna, Jämtland, Västmanland, Södermanland, Örebro och Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.