Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera olyckor i snökaoset – problemen fortsätter i natt Foto: Utryckning Uppsala

Flera olyckor i snökaoset – problemen fortsätter i dag

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor inträffade under måndagen till följd av det kraftiga snöovädret. Enligt Trafikverket kommer problemen fortsätta även i natt och i morgon.

På förmiddagen körde en UL-buss i diket i höjd med Stora Viggeby strax utanför Örsundsbro. Enligt polisen befann sig en chaufför och två resenärer ombord.

– Föraren är lastad i ambulans och kommer föras till sjukhus men är vaken och talbar.

Passagerarna kunde själva ta sig från platsen med hjälp av en annan buss, men olyckan ledde till att UL ställde in alla bussar på väg 55 under dagen.

Ytterligare en bussolycka inträffade senare i närheten av Ärna på väg 600.

Foto: Utryckning Uppsala

Grävmaskin välte

Vid 11-tiden välte en grävmaskin ned för en slänt på Ulleråkersvägen i Uppsala. Bilder från platsen visar ett pådrag med både polis, räddningstjänst, bärgare och ambulans på plats.

Foto: Utryckning Uppsala

Strax innan klockan 12 inträffade en trafikolycka på Dag hammarskjöldsväg i Uppsala. Enligt räddningstjänsten sammanstötte två personbilar. Föraren i en av bilarna, en kvinna i 50-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador uppger polisen.

Foto: Utryckning Uppsala

Och det är bara några av de olyckor som inträffat under måndagen.

– Det har varit en hel del singelolyckor men tack och lov har vi inte fått rapporter om några allvarliga olyckor, säger presschefen Bengt Olsson.

Fortsatt svårt väder

Enligt SVT:s meteorolog Deana Bajic kommer snöovädret hålla i sig även i natt.

– Det kommer ligga kvar i Uppsala län hela natten med fortsatt hårda vindbyar i kombination med snöfall vilket gör det besvärligt på vägarna. Det bästa är att stanna hemma och undvika att köra bil, säger hon.

Fört på tisdag morgon har ovädret passerat vidare. På tisdagens väntas istället kallt och torrt väder med risk för snöhalka framförallt under morgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.