Foto: TT

Spårfel påverkar tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm

Publicerad

Just nu är det förseningar i tågtrafiken på grund av ett spårfel mellan Knivsta och Uppsala. Något som påverkar både pendel- och fjärrtåg från och till Uppsala.

Ett spårfel någonstans mellan Knivsta och Uppsala orsakar förseningar i pendeltågstrafiken.

– Vi har reparatörer utkallade till platsen, men jag har inte fått någon mer info om det än, berättade Josefine Gröndahl, presskommunikatör vid Trafikverket, under förmiddagen.

Mindre förseningar

Vid 14.30 tiden kunde Trafikverket berätta att man kör enkelspårigt, vilket innebär mindre förseningar.

– Det handlar om kanske tio minuters förseningar, men vi har ingen prognos för när det ska vara åtgärdat, säger Tomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Elfel påverkade trafiken under morgonen

Det var vid 9-tiden på fredagsförmiddagen som det uppstod problem i tågtrafiken på två olika platser längs sträckan Uppsala-Stockholm. Det första gällde ett elfel på Stockholm central, vilket ledde till förseningar bland annat i trafiken norrut.

Trafikverkets presskommunikatör Josefine Gröndahl berättade att de inte vet om det är åskovädret som SMHI varnat för under förmiddagen som ligger bakom felet.

– Vi undersöker problemet just nu, men vi har ingen info om att det är åskan som ligger bakom det, sa Josefine Gröndahl under morgonen.

Elfelet åtgärdades under förmiddagen.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas

Visa

Stockholm, Helenelund, Häggvik, Karlberg, Knivsta, Märsta, Norrviken, Rotebro, Rosersberg, Solna, Sollentuna, Ulriksdal, Upplands Väsby, Uppsala, Barkarby, Bro, Bålsta, Dingtuna, Enköping, Jakobsberg, Kolbäck, Kallhäll, Köping, Kungsängen, Spånga, Sundbyberg, Västerås, Arboga, Sala

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer