Bilden är en genrebild och har inget med händelsen att göra. Foto: TT

Flertal bostadsinbrott i länet

Publicerad

Under torsdagen fick Uppsalapolisen in sju larm om inbrott från olika delar av länet. Bostadsinbrotten har skett under dagen när ägarna varit på arbetet.

Torsdagen kantades av bostadsinbrott. När SVT Nyheter Uppsala når RLC-befäl Markus Turesson vid Uppsalapolisen berättar han att patruller har skickats på larm om bostadsinbrott på flera orter runt om i länet.

– Det har varit mycket att göra det har varit många inbrott i Uppsala med omnejd. 

– Det är i bostäder på flera platser runt om i länet, det har inte varit några pågående inbrott utan det är personer som har upptäckt att de haft inbrott när de har kommit hem från jobbet, säger Markus Turesson RLC-befäl Uppsala län.

De sju inbrotten är spridda på flera orter i länet, men det kan finnas en koppling mellan två av bostadsinbrotten som rapporterats från Storvreta.

– Vi har sju stycken inbrott, två i Storvreta, ganska nära varandra. Sen har vi ett i Öregrund, ett i Husby-Långhundra, ett i Vänge, ett i Valsätra och sen hade vi ett inbrott i förmiddags i Ulltuna.

Finns det någon koppling mellan inbrotten?

– Det är svårt att säga, men spontant kan man nog gissa att de två inbrotten i Storvreta kan höra ihop, de ligger ganska nära varandra. Men i övrigt är de ganska utspridda, så det är svårt att säga om det finns någon koppling. Det får man jämföra om man hittar någon teknisk bevisning, säger Markus Turesson RLC-befäl Uppsala län.

Det finns ingen misstänkt för inbrotten och det är än så länge inte helt fastställt vad som stulits. Uppsalapolisen inväntar att den tekniska undersökningen av brottsplatserna ska slutföras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer