Foto: TT

Flicka hotade elever med kniv på Uppsalaskola

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen inträffade en allvarlig incident på en skola i centrala Uppsala. En av skolans elever ska ha visat kniv och hotat andra elever.

Polisen larmades till skolan strax före klockan 11 på måndagen, efter att en av skolans medarbetare slagit larm.

– Det jag kan säga är att vi var där i ett ärende i samband med att någon har sett en kniv. Ingen har blivit skadad eller liknande och vi har upprättat en anmälan om olaga hot, säger Linda Wideberg, rlc-befäl på polisen Region mitt.

Maria Hasselgren, pressekreterare på Uppsala kommun, kallar det som inträffat för en allvarlig incident och att skolan nu kallat samman ett kristeam och informerat vårdnadshavare om det som hänt.

– Det har förekommit hot mot andra elever på skolan. Medarbetare på skolan larmade polisen och ingrep när det hände. Alla vårdnadshavare på skolan har informerats under eftermiddagen om vad som har hänt och vart man kan vända sig för att få stöd. Det är viktigt att man är lyhörd för hur barnen mår, säger Maria Hasselgren.

Vad händer nu?

– Skolan har riktlinjer som man följer i samband med allvarliga incidenter och det jag vet är att eleven inte kommer komma tillbaka till skolan innan jullovet börjar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.