Kvinnan greps i Romberga, Enköping. Foto: Google maps

Försökte köra på polis – anhålls för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hade fått stopp på en bil efter en biljakt – då trampade föraren gasen i botten och försökte köra över en polisman, uppger myndigheten. ”Det där är väldigt farliga situationer”, säger Pär Olsson, RLC-befäl vid polisens ledningscentral.

Händelsen utspelade sig vid klockan 23.15 på onsdagskvällen. Då fick en polispatrull syn på en bil i Romberga, Enköping.

– De reagerade på förarens körsätt och bestämde sig för att stanna bilen. Föraren valde att inte göra det och försökte fly från polisen, säger Pär Olsson.

Det var i samband med att polis ska ha fått stopp på bilen, och delvis blockerat vägen, som det misstänkta mordförsöket ägde rum.

– När polis kliver ur bilen drar föraren gasen i botten och kör rakt emot en polisman som får slänga sig ur vägen, säger Pär Olsson.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, körde därefter in i en stolpe och kunde gripas. Bilen ska ha varit stulen. Kvinnan sitter anhållen i Uppsala och misstänks nu för försök till mord, grov vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri genom påverkan av droger samt grov olovlig körning.

Polisen mår efter omständigheterna bra.

– Generellt sett är det i trafiken vi har flest dödsfallen inom polisen. Det är relativt vanligt att vi utsätt för faror där men det är sällan som någon försöker att köra på oss, säger Pär Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.