En äldre dam söks sedan måndagseftermiddagen i trakterna kring Lövstabruk i Tierps kommun. Foto: Google earth/SVT Grafik

Saknad kvinna hittad vid liv

Uppdaterad
Publicerad

Uppåt ett tiotal polispatruller och helikopter användes i sökandet efter en 77-årig kvinna som varit försvunnen i Lövstabruksområdet.

– Hon ska vara vid god vigör, säger Magnus Jansson Klarin, polisen.

– Det var bekanta som anträffade kvinnan på en grusväg bara några hundra meter från där hon senast sågs igår. Med inte det inte sagt att hon varit där hela tiden, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Hur mår hon?

– Hon ska vara vid god vigör men får följa med till sjukhus för kontroll. Ett glädjande slut på den här historien.

På tisdagsmorgonen gick polisen upp i så kallat stabsläge för att styra sökandet efter kvinnan och kunna sätta in fler resurser. Uppåt ett tiotal polispatruller och polishelikopter användes vid sökandet.

Ett stort antal frivilliga deltog också i sökandet.

– Den särskilda händelsen och räddningsinsatsen avslutas nu, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Kvinnan, som är 77 år, anmäldes försvunnen på måndagskvällen och hade då inte setts sedan hon lämnade sin hemadress i trakten kring Lövstabruk i Tierps kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.