Förundersökning av sparkad chef läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökning mot en tidigare chef på statliga Akademiska hus läggs ner, enligt ett pressmeddelande från Ekobrottsmyndigheten.

Den tidigare misstänkte mannen och ett byggföretag polisanmäldes av det statliga bolaget efter att en internutredning funnit att mannen bland annat skulle ha betalat renoveringen av sitt privata sommarhus med skattemedel.

Internutredningen visade även att mannen skulle ha godkänt felaktiga fakturor. I samband med statliga fastighetsbolagets internutredning avskedades mannen men nu väljer åklagaren, som inte kunnat styrka misstankarna mot den tidigare chefen, att lägga ner förundersökningen.

Akademiska hus äger flera fastigheter i Uppsala, däribland flera universitetsfastigheter. Bolaget är ett statligt bolag med uppgift att äga, utveckla och förvalta fastigheter vid landets universitet och högskolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.