Foto: SVT

Fossilfri sommar för stadsbussarna

Uppdaterad
Publicerad

Stadsbussar som går på vanlig diesel får sommarlov när Gamla Uppsala Buss väljer att köra all sommartrafik med bussar som går på fossilfria alternativ.

Under sommaren när turtätheten minskar och det går färre bussar kommer alla stadsbussar i Uppsala att drivas med fossilfria drivmedel. Det är Gamla Uppsala Buss som presenterar nyheten att de över sommaren ställer av alla bussar som inte är fossilfria.

– För helåret 2017 har vi målet att minst 75 procent av trafiken ska drivas med fossilfria drivmedel och en helt fossilfri sommartrafik innebär naturligtvis ett stort steg i riktning att uppnå – eller helst överträffa – det målet, skriver GUB:s miljöadministratör Mikke Holmberg i ett pressmeddelande.

Stadsbussarna i Uppsala drivs idag med ett flertal olika drivmedel. Några bussar körs redan helt fossilfritt på biogas, andra körs med vanlig diesel och ytterligare några bussar körs med biodiesel. Det finns ett uttalat mål att all stadsbusstrafik ska vara helt fossilfri till år 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.