Foto: Privat / SVT

Fullt i parkerna under Kristi himmelsfärd: ”Vi hoppas på en negativ trend”

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan införde Uppsala kommun tillträdesförbud i parker för att undvika stora folkmassor på sista april. Nu under Kristi himmelsfärd har sol och plusgrader lockat många till parkerna.

Filmklipp från sociala medier visar hur parkerna i Uppsala är fulla med folk under Kristi himmelsfärd. Trots fler personer i parkerna ser Uppsala kommun inget behov av att vidta åtgärder.

– Skillnaden mellan sista april och Kristi himmelsfärd är att sista april är ett tillfälle där man verkligen kan se en risk för påtaglig trängsel, säger Anders Fridborg, säkerhetschef på Uppsala kommun och fortsätter:

– Vi hoppas på en negativ trend det vill säga att antalet insjuknande fortsätter att sjunka men beredskapen finns.

Lättare restriktioner

Regeringen har gått ut med att successivt börja lätta på restriktionerna från 1 juni. Enligt säkerhetschefen Anders Fridborg bör man fortsätta att umgås i mindre grupper.

– Det gäller att hålla i de sista veckorna innan vi kan börja lätta på det här.

Se bilder från Ekonomikumparken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.