Fyra män åtalas misstänkta för att stulit stora mängder sprit från Systembolagets butiker. Foto: Bild från polisens förundersökning.

Fyra män åtalas efter stöldturné mot Systembolaget

Publicerad

När polisen stoppade bilen i Enköpings kommun hittades stora mängder alkohol. Nu åtalas fyra män för häleri.

När bilen stoppades i slutet på oktober hittades alkohol till ett värde av 10.000 kronor i bilen, samt tomma påsar från Systembolaget. Samma dag och veckan innan hade Systembolagets butiker i Norberg, Sala och Fagersta utsatts för stölder av alkohol.

Polisen grep männen, och bilder från butikernas övervakningskameror visade att det var männen i bilen som hade utfört stölderna.

Inga kvitton

Polisen misstänker att männen har besökt butikerna och handlat för mindre summor, samtidigt som de fyllt axelremsväskor med spritflaskor som de inte betalt för.

Männen har i förhör lämnat olika uppgifter om hur de fått tag på alkoholen och inte kunnat visa några kvitton för inköpen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer