”Hur ska jag förklara för mina barn vad som har hänt?”, säger en Christer, en av de boende i området. Hör honom nattens händelse. Foto: Märta Hult/SVT

Christian efter skjutningen i Uppsala: ”Blir fruktansvärt arg”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern sköts ihjäl i Slavsta i Uppsala sent på lördagskvällen. Vittnet Christian hörde flera smällar – och ringde polisen.

– Det är väldigt läskigt, eftersom det bor barnfamiljer här, säger han.

En av dem som larmade polisen var flerbarnspappan Christian. Han stod utomhus och rökte när han hörde flera smällar från platsen där en man i 60-årsåldern sköts ihjäl.

– Jag trodde det först var fyrverkerier. Sedan hörde jag en kvinna skrika, hon sa att en personen hade blivit skjuten, då förstod jag vad som hade hänt, säger Christian.

Skjutningarna i Uppsala 2019

”Min dotter är jätterädd”

Christian har själv fyra barn och ser oroligt på utvecklingen med flertal skjutningar i Uppsala den senaste tiden.

– Tror inte man skjuter någon av misstag i ett område med bara barnfamiljer. Man blir nervös, arg och ledsen samtidigt. Men mest förbannad. Min dotter är jätterädd.

Mörk bil lämnade platsen

Polisen misstänker att flera gärningsmän är inblandade i skottlossningen. Enligt uppgifter till polisen ska en mörk bil ha lämnat platsen strax efter skottlossningen.

– Jag såg en svart bil som som åkte från parkeringen i hög hastighet. Det var ganska mörkt. Jag greppade först inte det, utan var fokuserad på att ringa polisen, säger Christian.

Erik, som också bor i området, möttes av flera polisbilar och avspärrningar när han kom hem under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet