Foto: Bildbyrån/SVT

Glad och besviken silvermedaljör tillbaka i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen landade Juniorkronorna på svensk mark igen efter JVM. Det uppländska bidraget till truppen, Gustav Lindström, hade en silvermedalj med sig hem i bagaget men var ändå inte helt nöjd när vi träffade honom på Arlanda.

Det räckte hela vägen fram till final i JVM för Sverige men där tog det stopp. Kanada tog hem guldet efter att ha vunnit med 3-1.

– Det var ju såklart tungt direkt efter matchen, och även nu. Om det får gå någon vecka eller månad så kanske man ser tillbaka och tycker att det har varit en rolig grej, säger Gustav Lindström.

”Vi är egentligen det bättre laget”

Gustav Lindström, som till vardags spelar i Almtuna, tycker att det känns om att han snarare förlorat ett guld en vunnit ett silver. Men när han ser tillbaka på mästerskapet så är det trots allt finalen som är höjdpunkten.

– Sverige har en förmåga att vika ner sig lite när det är stora matcher, speciellt när man möter Kanada och det är fullsatt med bara kanadensiska supportrar. Men jag tycker att vi stod upp jättebra. Det är vi som är det bättre laget i den här matchen egentligen, säger han.

Gustav Lindström möttes av brorsdottern Elvira Sundman på flygplatsen. Foto: SVT

Målet: Att spela i SHL nästa säsong

Nu återvänder Gustav Lindström till hockeyallsvenskan och Almtuna som halvägs in i säsongen är uppe och krigar i toppen av tabellen.

– Vi får se hur det går för oss, det har gått bra här hemma så det ska bli kul att komma tillbaka

Vad händer i din karriär sen?

– Jag vet faktiskt inte. Målet är att spela i SHL nästa år i alla fall.

I Almtuna då eller?

 – Ja, kanske. Vi får se hur säsongen slutar, säger Gustav Linström med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.