Fyra elever från olika gymnasieskolor i Uppsala län berättar om sina erfarenheter av distansundervisning under pandemin. Foto: Privat

Distansarbete tär på gymnasieelever: ”Rent helvete”

Uppdaterad
Publicerad

Stillasittande framför datorn, oro för sämre skolresultat, isolering och sämre stöd av lärarna. Nu berättar fyra gymnasielever om hur distansundervisningen påverkar deras vardag.

– Det är mycket tuffare än vad man tror. Jag trodde att det skulle bli ganska lätt men det har varit jättejobbigt, säger Emma Jakobsson.

Fyra elever från olika gymnasieskolor i Uppsala län har liknande erfarenheter av distansundervisning. Långa dagar, oro för sämre betyg och svårigheter att få det stöd som de behöver.

– Inte ens första dagen var kul, tyvärr. Det har gått i vågor, men det har aldrig varit särskilt roligt, säger Folke Frensborg som går första året på Lundellskaskolan i Uppsala.

Coronaviruset i Uppsala

– Det har varit ett rent helvete och jag har aldrig tidigare i mitt liv kunnat plugga hemma. Jag har bara gjort allting i skolan med hjälp av lärarna, säger Emma Jakobsson som går byggprogrammet i Westerlundska Gymnasiet i Enköping.

Hör eleverna berätta mer om deras upplevelser om distansundervisning i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet