”Man får kanske inte den maximala utbildningen som man kanske skulle velat ha, men det fungerar” säger Kajsa Vesterberg, som ska börja i årskurs 2 på Katedralskolan. Även Fyrisskolan ska ha växelvis undervisning. Foto: SVT

Gymnasier ska växla mellan plugg hemma och i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Fem av de största kommunala gymnasieskolorna i Uppsala kommer att växla mellan att ha utbildning på distans och på plats i skolorna för att försöka minska trängseln och coronavirusets framfart i skolorna och kollektivtrafiken.

I veckan börjar terminen för Uppsalas kommunala gymnasieskolor. För fem av skolorna kommer eleverna i årskurs två och tre att växla mellan att gå i skolan på distans och vara på plats i skolorna. Det gäller i dagsläget för Rosendalsgymnasiet, Lundellska skolan, Katedralskolan, Celsiusskolan och Fyrisskolan.

– Man får kanske inte den maximala utbildningen som man kanske skulle velat ha, men det fungerar, säger Kajsa Vesterberg, som ska börja i årskurs 2 på Katedralskolan.

Coronaviruset i Uppsala

För ettorna är det undervisning på plats i skolorna som gäller. När det gäller de övriga gymnasier ser hösten ut på olika sätt, beroende på skolans storlek och vem som är huvudman.

Hör i klippet om hur det ska fungera med växlevis distansutbildning in praktiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet