Mannen dömdes till tre års fängelse av Uppsala Tingsrätt. Foto: TT

Hade 1,4 kilo amfetamin hemma – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En Uppsalabo i 35-årsåldern döms till fängelse i tre år för att bland annat ha haft 1,4 kilo amfetamin i sin bostad.

Det var i oktober i år som mannen greps efter att polisen hittat narkotika i hans bostad. Där påträffades uppemot 1,4 kilo amfetamin. Mannen har, enligt domen, erkänt att delar av amfetaminet skulle ”överlåtas på något vis”.

Enligt den dömde ska narkotikan ha kommit från en vän som själv inte kunde ha det hemma hos sig. Polisen hittade även en mindre mängd cannabis och 373 tabletter alprazolam, som är ett narkotikaklassat läkemedel i lägenheten. Dessutom påträffades två skarpa patroner.

Domen: Tre års fängelse

Mannen döms nu till fängelse i tre år för grovt narkotikabrott och två fall av ringa narkotikabrott. Han döms även för ringa vapenbrott med anledning av de påträffade patronerna. Den dömde ska enligt domen förekomma i 21 avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare. Han bedöms även vara i behov av vård för missbruksproblem.

Mannen misstänktes även för skadegörelse i form av klotter men han friades på den punkten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.