Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Översvämning på Artillerigatan i Uppsala. Foto: Alberto Lozano

Häftiga skurar över Uppsala län under fredagen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen och kvällen föll kraftiga skurar över Uppsala län. Mer än 30 milimeter regn väntades komma på ett par timmar. Något som kunde leda till lokala översvämningar.

– Det kan vara bra att plocka undan i källare och ta upp saker från golvet, säger SVT:s meterolog Deana Bajic.

Från kusten mot Uppsala drog ett regnväder in under fredagen. De kraftigaste skurarna väntades i sydöstra delen av länet och det fanns även risk för åska. Friska vindar kunde också förekomma i samband med skurarna.

Under natten drog ovädret bort men lättare regn väntades även under lördagsförmiddagen innan det klarnar igen. På söndag väntas lugnt väder med 19-20 grader.

Översvämning Gränby centrum

Vid 19-tiden på fredagskvällen kom larm om översvämning i Gränby centrum i Uppsala. Enligt Christer Eriksson hos räddningstjänsten, är det ett rör som gått sönder där det nu läcker ut. Enligt honom ska det vara vatten över golvet runt om i köpcentret. Det är oklart om skadan på röret har med kvällens regn att göra.

– Prognosen just nu är att det kommer ta två timmar att få ordning på, så det verkar vara ganska mycket vatten, säger han.

Enligt Utryckning Uppsala ska det vara ett tiotal butiker som är drabbade i både liten och stor omfattning.

Gränby centrum har drabbats av översvämning efter att ett rör gått sönder. Foto: Utryckning Uppsala

Under lördagen är gallerian öppen för besökare, men vilka eventuella skador som översvämningen orsakat är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.