Sportbilen som användes som flyktbil hittades övergiven. Foto: Utryckning Uppsala

Häktning förlängs med två veckor

Publicerad

Åklagare Anne Sjöblom begärde under onsdagen mannen i 35-årsåldern omhäktad. Mannen är misstänkt för medhjälp till mord. Han gick frivilligt med på omhäktning och åtalsfristen förlängs med två veckor.

– Jag har begärt en förlängd häktningstid på två veckor och det gick den häktade mannen med på utan häktningsförhandling, säger åklagare Anne Sjöblom.

Vad kommer ni att fokusera på under de här två veckorna?

Dödsskjutning i Uppsala

– Den här utredningen kommer inte att vara klart på de här två veckorna. Men det jag hoppas på är att vi ska komma längre vad gäller misstankarna mot den häktade mannen. Men även att vi ska få mer information om skyttarna.

Läs mer: Häktas misstänkt för medhjälp till mord

Teknisk undersökning

Polisen har skickat ett antal föremål på analys hos NFC. Bland annat har de vapen och overaller som hittades i den övergivna sportbilen skickats på undersökning. Vid den andra undersökningen av brottsplatsen påträffades även kulor som också har skickats till NFC.

– Vi väntar på en teknisk undersökning av flyktbilen, vapnen och overallerna. Det hittades även ytterligare kulor på brottsplatsen, de är också skickade till NFC för undersökning. Men förutom det pågår det såklart en mängd förhör under tiden.

Läs mer: Ny teknisk undersökning av brottsplatsen

Lång utredning

Enligt åklagaren kommer utredningen om skjutningen mest troligt att ta lång tid att slutföra. Man söker fortfarande efter de två personer som misstänks vara skyttar.

– Jag bedömer att det här är en utredning som kommer att ta lång tid men exakt hur lång tid det kommer ta är väldigt svårt att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Uppsala

Mer i ämnet