Det var under söndagsmorgonen som Janne Mattila träffade bävern. Foto: Privat

Han träffade en bäver på Bäverns gränd

Publicerad

Janne Mattila träffade en bäver när han promenerade på Bäverns gränd i Uppsala på väg till jobbet. Mötet inträffade dessutom just på Internationella bäverdagen.
– Det var lite småroligt att träffa den just på Bäverns gränd, säger han.

Det var när Janne Mattila promenerade till jobbet under söndagsmorgonen som han såg bävern, vilket UNT var först med att rapportera om.

– Det var lite småroligt att träffa den just på Bäverns gränd. Jag såg att att den gick över vägen och först förstod jag inte att det var en bäver, men sen insåg jag det och fotade den, säger han.

Janne Mattila såg den gå från en innegård till en annan som hade ett rött staket.

– Den var väldigt lugn och lunkade långsamt över vägen. Den tittade inte på mig utan det var ett odramatiskt möte, säger han.

”Jag hoppas att den hittar hem”

– Jag blev väldigt glad eftersom det är sällan som man träffar den här typen av djur i stadsmiljön. Samtidigt blev jag bekymrad om stackaren inte hittade hem. Den var i helt fel miljö och jag hoppas att den hittar hem, säger Janne Mattila.

Han har under måndagsmorgonen sökt på internet för att veta mer om var bävrarna kan bo.

– Tydligen kan de bo lite längre ner vid Fyrisån, men jag vet inte. Jag hoppas verkligen att bävern kom i vattnet och kunde simma iväg, säger han.

Det har även visat sig att det var Internationella bäverdagen igår.

– Det var ett ganska roligt sammanträffande. Om jag ska vara ärlig så visste jag inte ens om att det fanns en sådan dag men nu kommer jag inte att glömma det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer