Foto: SVT

Här får migranterna ett klappjobb

Uppdaterad
Publicerad

Från och med imorgon får fyra EU-migranter arbete på Gränby Centrum. I samarbete med stadsmissionen får alla kunder nu chansen att få klapparna inslagna i julruschen.

Som vi tidigare har berättat får nu EU-migranter knäcka extra som klappinslagare på Gränby Centrum under julhandeln.

– Våra kunder behöver få sina paket inslagna och vi behöver någon som kan slå in paket, säger Kalle Lindgren, marknadsansvarig på Gränby Centrum.

Albano Borcea är en av de fyra som får chansen att jobba.

– Vanligtvis samlar jag burkar. Jag är glad över att få jobba här och speciellt med att slå in paket. Det ger mig en chans att försörja min familj, säger han.

Ersättningen är enligt kollektivavtal och gagnar både Gränby Centrum och migranterna, menar stadsmissionens projektledare Kholod Saghir.

– Gränby centrum brukar ha en idrottsförening som gör detta, men som fick förhinder i år. Vi tycker att det är väldigt bra att kunna erbjuda människor som ofrivilligt tvingas att tigga ett arbete under helgerna, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.