Foto: Daniel Legue

Här hyllas Uppsalas världsmästare på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Team Sweden Junior Allgirl Elite blev historiska när de tog Sveriges första VM-guld i cheerleading någonsin. I dag togs landslagstjejerna, som alla kommer från GF Uppsalaflickornas juniorlag Excaliburs, emot under jubel på hemmaplan.

I onsdags kom teamet hem från USA, och på lördagen hyllades de av Uppsalaborna i Gränby Centrum.

– Det var helt otroligt att stå där som världsmästare, säger Clara Hultin, en av medlemmarna i guldlaget.

– Det är jätteroligt att bli gratulerade för vår prestation i Orlando, säger tränaren Helena Green.

Det var under natten till den 24 april som det stod klart att Team Sweden Junior Allgirl Elite, Sveriges landslag i cheerleading, hade vunnit guld i junior-VM i Orlando, USA. När SVT Nyheter Uppsala pratade med aktiva och tränare några timmar efter segern visste lyckan inga gränser.

På plats i Gränby centrum fanns Maria Patel (S), ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden, och kommunalrådet Caroline Hoffstedt (S) som pratade om betydelsen för Uppsala att ha sportsliga framgångar. Särskilt stolta var de över Uppsalatjejernas framgångar i cheerleading-landet USA.

Team Sweden Junior Allgirl Elite består av 25 tjejer i åldrarna 12 till 16 år, samt tränarna Malin Almskoug, Nicole Helgsten, Elin Svensson och Helena Green.

Guldlaget. Foto: Daniel Legue

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.