Måns Högström lämnade över namnunderskrifterna till Rickard Malmström (MP). Foto: SVT

Här lämnar han över 346 namnunderskrifter till ansvarig politiker

Uppdaterad
Publicerad

När färdtjänststrulet i Uppsala började för ungefär en månad sedan bestämde sig Måns Högström för att starta namninsamlingen ”Rädda Uppsalas färdtjänst”. På onsdagen träffade han ansvariga politikern Rickard Malmström(MP) för att lämna över de omkring 350 namnunderskrifterna.

– Namninsamlingen kräver att kommunen återställer färdtjänsten till den nivå som den var innan kommunens nya upphandling började gälla.

Måns Högströms upplevelse är att det har blivit lite bättre sedan dess, men inte helt bra.

– Jag hoppas att vi får en fullt fungerande färdtjänst snart. Det känns bra att kunna göra flera röster hörda genom namninsamlingen.

Vid lunchtid på onsdagen lämnade Måns Högström över 346 underskrifter till ansvarig politiker i kommunhuset där de stämt träff på våning fyra.

– Jag delar såklart uppfattningen om att det inte är bra med alla som har skrivit under. Det är bland de mest relevanta synpunkterna jag har fått, säger Rickard Malmström (MP) ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

”Försökte mildra konsekvenserna”

Enligt centerpartiet kände ni till problemen med leverantörer innan bilarna började rulla. Vad säger du om det?

– Min förvaltning fick vetskap om problemen på fredagen veckan innan avtalet började gälla. Under helgen arbetade de med att försöka mildra konsekvenserna som de förstod skulle inträffa. På torsdagen veckan efter tog vi upp situationen när nämnden sammanträdde, säger Rickard Malmström (MP).

Efter mötet var Måns Högström lättad, men inte helt nöjd med politikerns svar.

– Han slingrade sig lite, men det känns som att vi är på samma planet i alla fall.

I klippet ovan kan du se när Måns Högström räcker över underskrifterna till Rickard Malmström (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.