Foto: SVT/David Forsell

Hebys tuffa ekonomi slår mot ungdomsverksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Hebys ekonomiska läge tvingar kommunens nämnder att dra ner på verksamheterna. Under torsdagen bestämdes det att två av ungdomsgårdarna kommer stänga.

Som vi tidigare har berättat riskerar Heby kommun att gå rejält back framöver. En ekonomisk situation som tvingar kommunens nämnder att tänka om med sina prioriteringar och vad som det bör och går att lägga pengar på.

På kultur- och fritidsnämndens sammanträde under onsdagen bestämde man att tänka om när det kommer till ungdomsgårdarna.

– Till vårterminen kommer vi stänga ner ungdomsgårdarna i Harbo och Tärnsjö. Det fattas massa pengar och alla måste vi göra nåt. Det vi tänker nu är att vi ska försöka locka ungdomar i tonåren med aktiviteter i stället, som inte är bundna till just dem här lokalerna, säger nämndens ordförande Torbjörn Ivarsson (S).

Bibliotek flyttar in på Minken

Även biblioteksverksamheten påverkas av det ekonomiska läget. I Morgongåva kommer en del av bibliotekstjänsterna i stället flyttas över till ungdomsgården Minken.

– Vi tänkte att vi gör det till ett aktivitetsrum där de som vill läsa tidningen kan sitta i stället, eller låna ett mindre urval av böcker och sånt, säger Torbjörn Ivarsson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer