Det tog närmare två år för Uppsalabon ”Nima” att komma ur sitt åtta år långa spelberoende. I dag hjälper han andra som har spelproblem. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Spelmissbrukaren Nima: ”Hela livet handlar om att jaga pengar”

Uppdaterad
Publicerad

En som vet hur det är att vara spelberoende är Uppsalabon Nima. Han var spelmissbrukare i åtta år men har nu hållit sig spelfri i sex års tid och leder samtalsgrupper.

Uppsalabon Nima, som egentligen heter något annat, tappade kontrollen fullständigt över sitt liv under de åtta år som han var spelmissbrukare.

– Det drabbar inte bara enskilda personer – det här påverkar hela familjen, alla runtomkring. Alla blir involverade förr eller senare och blir drabbade.

Blev helt spelfri

Efter närmare två års behandling lyckades han bli helt spelfri. Varje torsdag leder han samtalsgrupper för personer som har fastnat i spelberoende. Och han är bekymrad över vilka effekter pandemin kan få när det gäller spelmissbruk.

– Att man är arbetslös eller jobbar hemma och ser all reklam från spelföretagen. De har bästa läge att utnyttja de här personerna, säger han.

I videon hör du Nima berätta hur spelberoendet förstörde hans liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.