Hör f.d Almtuna och NHL-proffset Magnus Hellberg, berätta om debuten i Tre kronor, hockeylivet i Kina och om sin nya hund Rupert. Foto: SVT

Hellberg om debuten i Tre kronor

Uppdaterad
Publicerad

Från kollega med Henrik Lundqvist i New York Rangers till välbetald hockeypionjär i kinesiska Kunlun Red Stars i KHL.

Hockeymålvakten och Uppsalasonen Magnus Hellbergs berg-och-dal-banekarriär rullar vidare och ikväll begår han debut i Tre Kronor när Sverige möter Tjeckien i Karjala Cup.

Magnus Hellbergs målvaktskarriär har gått via Arlanda Wings, Almtuna, Frölunda i SHL och ett helt gäng med AHL-lag i Nordamerika till NHL-spel i Nashville Predators och New York Rangers. I år tog Hellberg beslutet att lämna Nordamerika för kinesiska Kunlun Red Stars i KHL.

Ikväll gör den före detta Almtuna-målvakten landslagsdebut när Tre Kronor möter Tjeckien i Behrn Arena i Örebro i premiären av Karjala cup.

Ett möjligt första steg mot en hett eftertraktad plats i vinterns OS-trupp.

SVT Nyheter Uppsala har träffat Magnus Hellberg och fått en pratstund om allt från landslagsdrömmarna till adoption av kinesisk gatuhund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.