Arkivbild. Hyresgästföreningen har fått många samtal om värmen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Högt tryck under värmeböljan för Hyresgästföreningen

Publicerad

Hyresgästföreningen Aros-Gävle har under sommaren blivit nedringda av personer som bland annat har haft det för varmt i sina boende.

Den varma sommaren med trettio grader många dagar i rad har Hyresgästföreningen märkt av att boende har drabbats hårt av.

– Vi har blivit alldeles nedringda och det har inte varit vanligt. Man brukar prata om hyresreduktioner för kylan och inte för värmen, säger Johan Pelling som är regionchef för region Aros-Gävle vid Hyresgästföreningen.

Hyresvärdarna ska ha försökt att göra de åtgärder som går inom den mån det är möjligt, och att det har varit olika från fall till fall hur lång tid det har tagit för att få hjälp.

Beredskap inför nästa sommar

Inför nästa sommar kommer åtgärder kunna komma att göras och man kommer att gå vidare inom området. Johan Pelling berättar att man inte har haft den beredskapen som har krävts för denna extrema sommar.

– Jag antar att vi kommer att utvärdera den här sommaren, driva opinion och prata om de här frågorna, säger Johan Pelling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.