Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christian Abi-Khalil tycker att situationen på Fyrishov känns obehaglig. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: Jennifer Berg Eidebo

Homosexuella Christian känner sig otrygg på Fyrishov: ”Blir värre och värre”

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan var Christian Abi-Khalil och hans vän i relaxavdelningen på Fyrishov när en av badvakterna gjorde uttalanden som Christian kallar för trakasserier. Och det är inte första gången som han hör homofoba kommentarer på badhuset.

Christian Abi-Khalil har bott i Uppsala i två år och går ofta till Fyrishov med sina vänner. Men flera gånger ska han ha fått utså homofobiska kommentarer.

– Någon sade att man får väl aids bara av att vistas här, berättar han.

Christian ska ha påtalat kommentarerna till badpersonalen men menar att det viftats bort. Till slut var det en kommentar från en badvakt som fick bägaren att rinna över. Christian valde då att polisanmäla händelsen, enligt UNT.

– Badvakten uppmanade folk att höra av sig till honom om de såg några konstiga typer eller någon som stöter på dem, berättar Christian, som upplevde att kommentaren handlade om honom och hans vän.

UNT och Aftonbladet har tidigare rapporterat om män som annonserat sexuella träffar på Fyrishov. Något Christian menar att badhuset behöver jobba bättre med men att det inte rättfärdigar hur han blivit behandlad.

”Vi tittar på det”

Stefan Wittberg, affärsområdeschef på det kommunala bolaget Uppsala arenor och fastigheter som äger Fyrishov, ser allvarligt på anklagelserna.

– När det kommer in klagomål så tittar vi på det och utreder det så klart, säger han.

Hör Christian berätta om vad som skett på Fyrishov i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.