Hon är UNT:s nya politiska chefredaktör

Publicerad

Sakine Madon tar över rollen som politisk chefredaktör på Upsala nya tidning. Ett uppdrag som ligger henne nära hjärtat då hennes föräldrar delade ut tidningen när de först kom till Sverige.

Hon har tidigare varit politisk redaktör på Norran i Skellefteå och allra senast på Vestmanlands läns tidning i Västerås. Nu återvänder hon hem till sin barndomsstad för ett nytt uppdrag som politisk chefredaktör på Upsala nya tidning.

– Det känns väldigt speciellt att komma tillbaka till Uppsala. Dels för att det är staden som jag vuxit upp i, men även för att mina föräldrar delade ut UNT på nätterna när de kom hit som politiska flyktingar, säger Sakine Madon.

Hon tillträder i sin nya tjänst på måndag, och det är ett turbulent politiskt Uppsala som hon återvänder till.

– Det har hänt väldigt mycket under veckan med Centerpartiet och Stefan Hanna, så det är full rulle från början. Men det tycker jag om, det är som roligast när det händer mycket, säger Sakine Madon.

Vad hoppas du kan tillföra med till tidningen och Uppsala?

– Jag tror att jag har stuckit ut, för att jag inte är rädd för känsliga ämnen eller hård debatt. Jag hoppas därför att jag kommer kunna framföra mina argument och mitt sätt att skriva på för att skapa debatt, säger Sakine Madon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer