Flera busslinjer och hållplatser ändras under hösten. Foto: SVT

Hösttider för Uppsalas lokaltrafik och Upptåget

Publicerad

Det blir flera tillfälliga rutter då UL på måndag, den 19 augusti, inför hösttidtabell.

Hösten hos Uppsala Länstrafik innebär frekventare trafik men också en del tillfälliga lösningar på grund av omläggningar och vägarbeten.

Stadsbussarna

När det kommer till stadsbussarna så är det bland annat linje 9 som nu återgår till det normala. Bussen trafikerar återigen hållplatserna Wallingatan och Sverkerskolan.

Linje 1 och 2 kör fortsatt sin tillfälliga sträcka mellan Svartbäcksgatan och Gamla Uppsalagatan fram till och med den 30 september. Då beräknas Uppsala vatten vara klar med sitt arbete på Vattholmavägen.

Avstängningen av Näckrosgatan fortsätter fram till mitten av december och linje 30 körs Fyrislundsgatan – Gröna gatan – Apelgatan – Verkmästargatan. Hållplatserna Mistelgatan och Byggmästarparken trafikeras inte utan ersätts av de tillfälliga hållplatserna Sparrisgatan och Gröna gatan.

I början av september avslutas vattenledningsarbetet på Kåbovägen. Fram tills dess är hållplatserna Norra Rudbecksgatan, Artillerigatan, Döbelnsgatan och Akademiska sjukhuset södra (mot Eriksberg) indragna för linje 30 och ersätts av Segerstedthuset och Akademiska sjukhuset västra.

Regionbussarna

Uppsala vattens arbete på Vattholmavägen berör även regionbuss 752 som fortsätter sin tillfälliga rutt via Svartbäcksgatan och Gamla Uppsalagatan.

Och till sist. Den tillfälliga vägen för linje 502, mellan Skutskär och Älvkarleby permaneteras vilket innebär en fortsatt rakare och snabbare resa för pendlare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer