Två gärningsmän ska försökt tvingat till sig kontanter från en frisörsalong i Eriksberg. Foto: TT

Hotade frisörsalong med hårgelé och blomkruka

Uppdaterad
Publicerad

En frisörsalong i Eriksberg ska strax efter tolv blivit utsatt för vad som först uppfattas som ett rån. Två misstänkta gärningsmän ska försökt tilltvingat sig kontanter genom att ha hotat med en blomkruka och hårgelé.

Polisen ska ha fått larm om händelsen vid 12.22 på torsdagen.

– När vi får in samtalet så uppfattas det som ett rån. Men när vi får reda på mer detaljer så ändrar vi rubriceringen till olaga hot och stöld.

De två misstänkta gärningsmännen ska försökt tvinga till sig kontanter, något som inte lyckades. Däremot ska de fått med sig en mobiltelefon.

– De ska ha hotat med en blomkruka och hårgelé, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Personerna ska efteråt ha försvunnit från platsen till fots och nu söker polisen iakttagelser som människor kan ha gjort i området.

– Vi är väldigt intresserade av att få tag på de här personerna. Det gäller personer eller fordon som man observerat både innan och efter tiden för händelsen.

Personerna som hotades inne på frisörsalongen ska inte skadats fysiskt.

– Det här förefaller inte som så genomtänkt, men för personerna där var det såklart ingen rolig upplevelse, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.