• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Polisen har gripit en person. Foto: TT/SVT

Hotade att komma till skola med vapen

En tidigare elev på Aspenskolan i Tierp hotade att komma till skolan med vapen efter att ha skickat bilder på ammunition till elever. Polisen har gripit en person misstänkt för olaga hot.

Polisen fick in larmet efter klockan 11 på torsdagen. Då en tidigare elev på Aspenskolan i Tierp skulle vara på väg mot skolan, med någon form av vapen.

Vapenhot

– Vi fick samtal från skolan av en lärare eller rektor att man fått bilder visade av andra elever på ammunition som skickats från en tidigare elev. Där framgick det av en text att den här personen skulle vara på väg mot skolan med någon form av vapen, säger Mikael Lindgren, RLC-befäl vid Uppsalapolisen.

Greps hemma

Flertalet patruller från både Uppland och Gävleborg skickades till platsen. Polisen kunde senare gripa den utpekade personen som nu är förd till polishuset i Uppsala för förhör. 

– Nu håller man förhör med den här personen så får vi se var eller om det leder vidare till något, säger Mikael Lindgren.

Tierps kommun har informerats om händelsen och polisen kommer ha patruller kvar på skolan under eftermiddagen som stöd för elever och lärare.

En anmälan om olaga hot kommer att upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer