Det har varit många turer i hustvisten för Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Foto: SVT

Hovrätten om överklagandet i hustvisten med Ebba Busch: ”Ofullständigt”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan stod det klart att KD-ledaren Ebba Buschs motpart i den så kallade hustvisten ville få förlikningsavtalet upprivet. Nu kräver Svea hovrätt flera förtydliganden av mannens nya juridiska ombud. Domstolen tycker att överklagandet är ”ofullständigt” och vill att flera delar förtydligas, enligt nyhetsbyrån Siren.

En tydligare återkoppling om anledningen till överklagandet samt vilken ändring av avtalet som eftersöks, det är två av tilläggen som krävs av Svea hovrätt. För att överklagandet ska prövas krävs också en fullmakt i original som visar vem som är säljarens ombud.

I föreläggandet skriver hovrätten att ombudet ska ange viken bevisning som åberopas, samtidigt som de kräver att få veta varför den tidigare husägaren tycker domstolen bör ge prövningstillstånd.

Senast nästa fredag, den 26 november, måste svaren och handlingarna ha kommit in – annars kan domstolen komma att avvisa överklagandet direkt. Den tidigare husägarens ombud har nyligen bett om mer tid på sig för att utveckla den tidigare husägarens ståndpunkter.

Den 18 oktober bekräftade Uppsala tingsrätt parternas förlikningsavtal.

Hovrättens fem krav på tillägg:

• En fullmakt i original som visar vem som är ombud åt säljaren

• Tydligare ange vilken ändring som eftersöks av domstolen i överklagat avgörande

• Ange grunderna för överklagandet och vad som anses fel i tingsrättens motivering

• Ange viken bevisning som åberopas

• Ange varför domstolen bör ge prövningstillstånd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.