Kvinnan döms av tingsrätten till dagsböter. Foto: SVT

Hund lämnades i varm bil – kvinna döms till böter

Publicerad

En kvinna i Östhammars kommun lämnade sin hund i bilen en varm dag förra sommaren. Nu döms hon för brott mot djurskyddslagen.

Kvinnan hade åkt till en matbutik för att handla och tagit hunden med sig. Några privatpersoner larmade polis då de reagerade på att en hund skällde våldsamt i en bil på parkeringen utanför butiken.

En polispatrull anlände, och sökte upp kvinnan i butiken.

Kvinnan har förnekat brott och sagt att hunden var så tyst när hon åkte till affären att hon inte tänkte på att den var kvar i bilen medan hon var inne och handlade.

Hade ingen ventilation

Tingsrätten konstaterar att förhållande var sådana att hunden inte ens borde ha varit i bilen en kort stund. Den hade varken tillgång till ventilation eller vatten.

Kvinnan var åtalad för djurplågeri i första hand, men döms för brott mot djurskyddslagen. Hon ska betala dagsböter på totalt 1 500 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.