Coronakrisen gör påsken 2020 annorlunda. Foto: TT

Hur firar du påsk under coronakrisen?

Uppdaterad
Publicerad

Socialstyrelsen, statsministern, ja till och med kungen har vädjat till oss att stanna hemma i påsk.

Hur ser dina påskplaner ut? Har du listat ut ett sätt att umgås utan att bryta mot råden?

Vem längtar du mest efter och vad hade du egentligen velat göra, om du kunde?

Berätta i vår chatt!

Hur firar du påsk?

Sosso • Grillar med syskon och barn ute och håller två meters avstånd.

Florence • Jobbar (inom vården)hela påsken. Detta för att slippa tänka på att mina egna föräldrar (båda riskgrupp) ska fira påsk ensamma. :(

Kristin Wisell • Vi ska (med våra tre barn) gå till mina föräldrar. Men mina föräldrar är överväg, och kommer vara på verandan. Vi i trädgården. Och lina föräldrar kommer fira ner korgar med varmkorv och bröd. Innan vi kommer ställer de fram smörgås, dryck i trädgården. Vi i mellangenerationen, och några barn kör kubb. Mina föräldrar kan tala med oss på typ 4 meters avstånd, snett uppifrån. Barnen får äggjakt i trädgården.

Jennifer Clarke • Fira påsk hos farmor i Medelpad äta god mat och äta godis

Johanna • Jag har bokat påsktallrikar från Triller till mig och sonen i Uppsala och påskplanka från restaurang Vägg i Vägg i Härnösand till mamma (70+) och så har vi påskmiddag tillsammans via messenger på lördag. Nöden är uppfinningarnas moder och nu kan vi både äta middag ihop och stötta våra lokala restauranger 🐣

Allan • Det blir ju bara hemma, och ingen utevistelse då jag har hemma några familjmedlemmar som är bland riskgrupper. Tråkigt, men det är säkert!!!

Mathias • Jag och min kära vän firar påsk med barnen i husvagn på camping

Edward • Med frun hemma. Inga gäster eller resor denna påsken. Vi får väl ta upp nån gammal oförrätt om det blir tyst och långtråkigt ;-)

Gullefjun🐣 • Firar påsk med dottern. Vi är ute mycket, går, joggar, fotar mm Njuter av vårtecknen dag för dag. Planterar frön, läser och tar hand om oss ❤️🌷Kram

Lennart jonsson • Flydde fastlandet den 26 mars och njuter livet på Gotland med bland annat råttjakt i Boge, lövräfsning i Othem och service på gräsklipparna. Påsken med käresta och DalmatinÅsa blängandes om någon överskrider staketen och närmar sig skumpalagret. 75 åring i vårnjutning.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt eller behöver stöd:

Anhöriglinjen

Behöver du stöd i din roll som anhörig eller närstående? 

Telefon: 0200-23 95 00

Jourhavande medmänniska

För dig som söker medmänskligt stöd på natten. 

Telefon: 08-702 16 80

Brottsofferjouren

Du som är utsatt för brott, är anhörig eller vittne till brott kan få stöd av Brottsofferjouren.

Telefon: 0200-21 20 19

Kvinnofridslinjen

Stödtelefon för dig som utsatts för hot eller våld. Du som ringer kan vara anonym, och samtalet syns inte på telefonräkningen.

Telefon: 020-50 50 50

Killfrågor

På Killfrågor.se kan du som känner dig som kille chatta anonymt när du behöver någon som lyssnar, stöttar och peppar.

Källa: 1177

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet