Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Utryckning Uppsala

Villabrand utanför Älvkarleby

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 15.30 på fredagen inkom ett larm om att det brann i en byggnad i Älvkarleby kommun, strax norr om Mehedeby.

Enligt räddningstjänsten handlar det om en fullt utvecklad brand i en villa.

– Det brinner på andra våningen – och på vinden i fastigheten, säger Magnus Jonsson på Gästrike räddningstjänst vid 16.20-tiden.

Villan ligger nära tågspåret och enligt polisen larmade förbipasserande om branden.

– Både en person som satt på ett tåg – och en bilist ringde in för att de sett branden, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson.

Ingen skadad

Det finns inga uppgifter om att någon skadats. Och i nuläget är det ovisst hur branden startade.

– Vi har sju enheter på plats och det kommer att ta tid att släcka i och med att branden spridit sig till vinden. Det är för tidigt att säga hur branden startat, säger Magnus Jonsson på räddningstjänsten.

Nu utreder polisen orsaken bakom branden.

– Vi kommer att föra en dialog med räddningstjänsten för att undersöka om ett brott kan ligga bakom branden, men i nuläget finns inga brottsmisstankar, säger Per Fahlström.

Vid 18.30-tiden pågick eftersläckning och sökande efter glödbränder, arbetet väntas pågå långt in på fredagsnatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.