Husvagnsbrand på industriområde hotade byggnad

Uppdaterad
Publicerad

På småtimmarna började det brinna i en husvagn vid en husvägg i industriområdet Boländerna i Uppsala. Det är andra gången på en vecka en brand blivit anlagd i området.

Efter 03-tiden i natt började det brinna i en husvagn uppställd vid husväggen inne på ett företagsområde på Verkstadsgatan i Boländerna i Uppsala. Ingen person skadades vid branden.

– Vi tror inte att husvagnen börjat brinna av sig själv – utan att branden på nåt sätt är anlagd. Vi har spärrat av för teknisk undersökning och utreder som som mordbrand, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Mindre skador i fasaden

Räddningstjänsten arbetade på plats i ett par timmar med flera styrkor och rökutvecklingen var kraftig. Byggnaden närmast husvagnen fick mindre skador i fasaden – men husvagnen blev helt utbränd.

Fanns det spridningsrisk till byggnaden?

– Ja, det gjorde det, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Finns det någon misstänkt?

– Nej det gör det inte.

Finns övervakningskameror på området?

– Det vet jag inte.

Så sent som i onsdags brann det i en annan industrilokal i Boländerna i Uppsala. Den branden misstänks vara anlagd och där blev hela byggnaden totalförstörd.

Misstänker polisen ett samband?

– Det är för tidigt att säga, går inte att uttala sig om det, säger Daniel Wikdahl, vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.