Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se när  partierna öppnar upp sina valstugor hör representanter från SD och KD om varför de anser att det är viktigt att komma förbi. Foto: Lisa Chröisty/SVT

Första dagen på valstugeracet – detta har väljarna undrat över

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Under onsdagsförmiddagen öppnade valstugorna vid centralstationen i Uppsala. Ett flertal partirepresentanter fanns på plats för att besvara frågor och prata politik med förbipasserande.

– Vi hoppas att många kommer och pratar politik med oss under de här veckorna inför valet, säger Mimmi Westerlund, politisk sekreterare KD.

Igår restes valstugorna och idag börjar minglet som ska pågå fram till valet om drygt en månad. Vid partiernas valstugor kommer aktiviteter, träffar och mindre event att äga rum, med ett syfte – att prata politik.

Hos Kristdemokraterna, som smygstartade med öppnandet av sin valstuga redan under tisdagseftermiddagen, fanns en tydlig bild av att det politiska intresset verkar vara starkt i år.

– Det har redan nu varit många som kommit för att prata med oss om sådant i samhället som inte fungerar, säger Mimmi Westerlund (KD), politisk sekreterare.

Med hopp om högt besökstryck

Även vid Sverigedemokraternas valstuga är intrycket att det kommer att bli intensiva veckor fram till valet, trots att det för stunden är blygsamt med besökare vid Uppsalas centralstation.

– Alla partier finns ju här så det är en bra möjlighet att prata politik och skapa sig en egen uppfattning, säger Alexander von Uckermann (SD), politisk sekreterare.

I klippet: Se när  partierna öppnar upp sina valstugor hör representanter från SD och KD om varför de anser att det är viktigt att komma förbi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Följ dina lokala nyheter om valet i Uppsala län 2022

Mer i ämnet
Mer Uppsala
Mer Nyheter