IK Uppsala Foto: SVT

IK Uppsala tappade greppet om den allsvenska drömmen

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan ser ut att stanna vid en hägrande dröm för Uppsala IK – den här säsongen. Hemma mot Umeå blev det förlust och överraskningslaget har nu inte längre avgörandet i egna händer.

Inför över 500 åskådare på Löten blev det inte den där fotbollsfesten som hemmalaget hade hoppats på. Gästerna tog en tidig ledning, och lyckades sen även dryga ut den. 0-2 slutade matchen, vilket innebär att Umeå är tillbaka i allsvenskan.

Har inte avgörande i egna händer

För IK Uppsala gäller det först och främst att vinna de två sista matcherna mot Mallbacken och Hammarby, samt hoppas på att BP lyckas sno poäng av Hammarby. Stockholmslaget har just nu den andra allsvenska platsen.

IK Uppsala

Med två omgångar kvar av elitettan leder Umeå på 56 poäng, tvåan Hammarby har 53 poäng, IK Uppsala ligger trea på 49 poäng och fyran AIK parkerar på 47 poäng.

Hur det än slutar i de återstående seriematcherna har Uppsalalaget överraskat och på allvar utmanat lagen i toppen. Det har IK Uppsala inga planer på att ändra på i slutomgångarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IK Uppsala

Mer i ämnet