Här jobbar polisen vid brottsplatsen i Stenhagen. Foto: Utryckning Uppsala

Ingen misstänkt för Stenhagenmordet

Uppdaterad
Publicerad

Den unga man som varit misstänkt för mordet i Stenhagen i augusti förra året är avförd från utredningen. Därmed är polis och åklagare tillbaka på ruta ett.

Det fanns inte bevis nog för att åtala den unga mannen, som sedan i våras suttit inlåst på ungdomshem.

– Och just nu finns ingen annan frihetsberövad i målet, så det som gäller nu är ett omtag, säger kammaråklagare Tomas Eriksson.

Det har funnits flera misstänkta för inblandning i mordet på den 30-årige mannen, som sköts med flera skott i Stenhagen den 18 augusti förra året. Han avled senare på sjukhus av sina skador.

Nu har det snart gått ett år, försvårar det utredningen?

– Ja, det är utmanande. Ett problem med det här fallet är att ingen vill prata med polisen. Jag är säker på att det finns flera personer som vet vem gärningsmannen är, men som inte vill eller vågar prata. Om någon skulle träda fram och berätta så tror jag att vi har goda chanser att klara upp det här brottet, säger Tomas Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.