Linnea Ström och Emilia Jonsson deltar i Storvretacupen för första gången med sitt lag Sundsvalls IBF Södermalm. Foto: Adam Sjöborg/SVT

De spelar sin första Storvretacup: ”Taggade men lite nervösa”

Publicerad

För 28:e året i rad pågår Storvretacupen för fullt i Uppsalas idrottshallar. Omkring 14 000 deltagare gör den till världens största innebandycup.

Precis som tidigare år deltar många internationella lag i cupen. I år kommer deltagarna från åtta länder – som exempelvis Singapore, Schweiz och Lettland. Ett lag med flickor födda år 2005 från norra Ryssland har rest med buss och tåg i över två dygn för att ta sig till Uppsala. 

– Det är otroligt kul att så många lag anstränger sig för att ta sig hit år efter år, säger Peter Wennberg som startade cupen för 28 år sedan.

Sundsvalls IBF Södermalm innebandylag med flickor födda 2005 deltar för första gången, och på torsdagen skulle de spela premiärmatch.

– Vi taggade men också lite nervösa. Vi möter ett lag från Linköping som vi aldrig har mött tidigare, säger spelaren Linnea Ström.

I klippet ovan kan du höra spelare, en internationell domare och Peter Wennberg om årets upplaga av Storvretacupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.