Se Agnes Holgersson trixa med klubba och boll. Foto: Privat

Storvretas Agnes Holgersson, 16, kan bli mästare i innebandy-trix

Uppdaterad
Publicerad

16-åriga Agnes Holgersson från Storvreta utanför Uppsala deltar i en internationell innebandy-freestyletävling. Avgörandet sker på onsdagskvällen, och vid lunchtid låg Agnes 250 gillningar från en förstaplacering.

Ikväll avslutas en stor innebandy-freestyletävling som Internationella innebandyförbundet (IFF) ligger bakom. Tävlingen heter World Virtual Freestyle Floorball Cup 2020 och konceptet är mycket enklare än utförandet. Skicka in en video där du gör dina bästa tricks, videon med flest gillningar på både Facebook och Instagram vinner.

En av de tävlande är Agnes Holgersson, som till vardags spelar innebandy med Storvretas damjuniorer. Hon tävlar i kategorin för personer under 16 år och ligger för närvarande på andra plats i tävlingen.

Foto: Privat/Adam Troy

Började som femåring

– Det känns bra och kul att videon har fått spridning. Jag har spelat innebandy sen jag var fem men jag började med freestyle-delen för ungefär fyra år sen. Jag kände snabbt att jag blev bättre och då kändes det kul att fortsätta och det är kul att det nu uppmärksammas.

Vid lunchtid på onsdagen var det runt 250 gillningar på både Facebook och Instagram upp till förstaplatsen. Hittills har Agnes fått hjälp av både vänner och familj men hoppas på extra stöttning i slutspurten av tävlingen.

– Jag har fått en hel del respons, mina föräldrar delade klippet på Facebook och då var det flera släktingar som kommenterade och var förvånade men sen har flera kompisar och klasskompisar delat och gillat videon.

Se videon Agnes tävlar med i spelaren ovan.

Uppdatering 12 november: På torsdagen stod det klart att Agnes Holgersson vann världsmästartiteln i freestyle, som den första U16-mästaren någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.