SJ föreslår att man tar tåget via Västerås. I klippet hör du vad resenärerna tycker om tågstrulet. Foto: SVT

Tågtrafiken mellan Uppsala-Stockholm stängs av hela helgen

Uppdaterad
Publicerad

All tågtrafik mellan Uppsala och Stockholm är inställd mellan lördag och måndag. Störningarna beror på ett banarbete norr om Sollentuna.

– Vi har räknat ut att den bästa tiden är att göra det nu, säger Arne Nilsson, projektledare på Trafikverket.

Från klockan 02.20 på lördagnatten den 23:e till 04.30 på måndagsmorgonen den 25:e kommer resenärer på sträckan Stockholm-Uppsala behöver hitta andra lösningar då den vanliga tågtrafiken är avstängd.

Enligt Arne Nilsson, projektledare på Trafikverket, arbetar man så fort som möjligt. Men han menar att arbeten i den här omfattningen är tidskrävande.

Ersättningsbussar insatta

För resenärer med SL finns möjlighet att åka tåg som vanligt till Upplands Väsby, därefter går ersättningsbussar resten av sträckan in till Stockholm.

SJ å andra sidan erbjuder inga ersättningsbussar, utan föreslår att man tar tåget via Västerås, vilket innebär 1,5 timmes längre resväg än i vanliga fall.

– Ha tålamod och planera dina resor mellan Stockholm och Uppsala i god tid, säger Arne Nilsson.

Mer information finns att läsa hos SL och SJ.

I klippet: Hör resenärernas tankar kring helgens störningar i tågtrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.