Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ev av bommarna på järnvägsövergången vid S:t Persgatan i centrala Uppsala har gått sönder. Foto: SVT

Järnvägsbom trasig i centrala Uppsala – övergång spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

En av järnvägsbommarna vid S:t Persgatan i centrala Uppsala gick sönder under måndagseftermiddagen, vilket ledde till tågförseningar. Järnvägsövergången spärrades av och gångtrafikanter och cyklister fick välja en annan väg.

– Den västra bommen ligger på marken, och man har satt upp ett avspärrningsband. Man försöker leda om trafiken men en del folk går och cyklar över ändå, sa SVT Uppsalas reporter Julia Forslund som var på plats vid järnvägsövergången under eftermiddagen.

Enligt Trafikverket ledde den trasiga bommen till förseningar på runt 5 minuter norr om Uppsala. Förseningarna började strax innan klockan 15, och det var oklart vad som orsakat den trasiga bommen.

– Jag pratade med en lastbilschaufför som berättade att han skulle köra över spåret, men eftersom gångtrafikanter var i vägen hann bommarna fällas ned medan han var kvar på spåret. Därför körde han genom bommen för att inte bli påkörd av ett tåg, säger SVT:s reporter Julia Forslund.

Vid 17.00-tiden meddelade Trafikverket att bommen skulle vara lagad runt klockan 17.45.

– Till dess kommer det vara omkring fem till tio minuters förseningar i tågtrafiken, säger Tomas Johansson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Vid 18.30-tiden var bommen ännu inte åter helt återställd. Senaste informationen är att man måste testa så att den fungerar, innan man kan lämna platsen. Förhoppningen är att den ska vara i bruk någon gång under måndagskvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer