Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör vad Magnus Almerfors säger om säkerheten kring sista april i Uppsala. Foto: Evindar Akdogan / SVT

Kameraövervakning viktig för säkerheten på sista april

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det dags för firandet av sista april i Uppsala. Polisen kommer att bevaka firandet bland annat med hjälp av kameror.

Magnus Almerfors är en av de poliser som jobbar med säkerheten under valborgsfirandet i Uppsala.

– Säkerheten är en sak men det förebyggande arbetet ser jag som än mer viktigt, säger Magnus Almerfors, operativ samordnare för lokalpolisområde Uppsala/Knivsta.

Sista april i Uppsala 2023

Förra året var rekordmånga människor på plats i Carolinabacken vid mösspåtagnigningen – och det väntas inte bli färre sista april-firare i år. Och då blir säkerheten extra viktig.

Kameraövervakning

Polisen i Region Mitt har meddelat att det kommer finnas en kameraövervakning med både drönare och fasta kameror i delar av Uppsala den sista april.

– Förutom de redan fastmonterade kamerorna kommer det finnas en förmåga att övervaka med kameror på ställen som Carolina Rediviva och Ekonomikumparken, säger Magnus Almerfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sista april i Uppsala 2023

Mer i ämnet