Foto: SVT

Kammakartorget är länets nyaste torg

Publicerad

Torget som ska byggas på den gamla Pausparkeringen i Enköping har nu fått ett namn.

Den gamla Pausparkeringen i Enköping har länge varit omdiskuterad. Många politiska turer har avverkats, då tidigare planer om ett parkeringshus på platsen bland annat har skrotats. Det senaste och nuvarande budet är att göra den stora grusplanen till ett bostadsområde.

Namn beslutat

Politikerna i miljö- och byggnadsnämnden har därför också beslutat om namnet på det kommande torg som kommer ligga i anslutning till bostäderna: Kammakartorget.

– I samband med de utgrävningar som gjorts på Pausparkeringen har det visat sig att det funnits ett kammakeri på platsen, säger Matz Keijser (S), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden till Enköpingsposten.

Grunden till namnet är de namn på de angränsade kvarteren som ligger i anslutning till platsen: Gelbgjutaren, Mjölnaren och Kopparslagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.