Johan Spjuth patrullerade vid det brandskadade huset på Kärrhöksgränd, när han hörde ett jamande. Foto: Enköpings-Posten/SVT

Katt övergiven efter branden – räddades av väktare

Publicerad

Ett förtvivlat jamade i natten fick väktaren Johan Spjuth att ge sig in i det branddrabbade huset på Kärrhöksgränd. En stund senare kunde den hemlösa katten förenas med sin ägare.

Väktare patrullerar vid huset sedan brandnatten – dels för att kontrollera att inga obehöriga tar sig in i lägenheterna, och dels för att hålla koll på branden, som ännu pyr på vinden.

Vid midnatt natten till tisdagen så hörde Johan Spjuth och hans kollega plötsligt hur det jamade från huset.

– Jag gick in i en lägenhet och katten satt på balkongen. Sedan smet den in i huset och togs sig ned och ut.

Skrev till ägaren

Johan Spjuth hittade namnet på lägenhetsinnehavaren utanför dörren och skrev till honom på Facebook. Han fick svar direkt att katten skulle hämtas.

– Under tiden så hade katten gömt sig under en buske och jag gick fram till den. Den lade tassarna försiktigt på min tröja som om den ville säga ”hjälp mig”.

Ägaren kom efter en stund och hämtade katten.

– Han var trött, men tacksam för insatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer